Hvad de færreste ved er, at vil man begraves i eget tøj, bliver tøjet klippet op i ryggen når afdøde skal klædes på. Afdøde bliver så at sige klædt på forfra. Det gør man dels i respekt for afdøde som har fået og skal have fred, men også af praktiske hensyn ved påklædning.

Det tager Den sidste skjorte højde for da den er åben i ryggen. Den sidste skjorte har et smukt forstykke med to påsyede ærmer og hen over hver skulder, er et lille bærestykke og to bløde bindebændler som bliver bundet i nakken. Derudover er der tre mindre bindebændler på ærmerne ved manchet, albue og underarm. Den sidste skjorte bliver lagt hen over afdøde, bindebændlerne bundet og stoffet blidt foldet omkring.Den sidste skjorte er syet så den dækker fra øverste til ca. midt på låret for ikke at bruge unødigt meget stof og fordi, der bliver foldet et tæppe rundt om kroppen fra livet og ned.

At Den Sidste Skjorte er syet uden rygstykke, gør størrelsen fleksibel. Den kommer derfor kun i one-size som dækker S-M-L, men kan justeres i længde og størrelse mod betaling, hvis andet ønskes. Den sidste skjorte kommer i tre farver og i to modeller som kan bruges af alle køn.

Model A / Hvid
Hvid kraftig skjorte i 100 % hør. Skjorten er syet med rund fast krave og små plisseringer langs kraven som skaber vide og forsynet med to bløde bindebændler. Hen over hver skulder er der syet e bredt bærestykke samt åbne lange ærmer med let rundede manchetter. Ærmerne er forsynet med tre bindebændler, ved manchet, albue og underarm. Skjorten er syet uden rygstykke, som gør det nænsomt at klæde afdøde på.
Modellen er 73 cm lang.

Model A / Rosa
Powder kraftig skjorte i 100 % hør. Skjorten er syet med rund fast krave og små plisseringer langs kraven som skaber vide og forsynet med to bløde bindebændler. Hen over hver skulder er der syet e bredt bærestykke samt åbne lange ærmer med let rundede manchetter. Ærmerne er forsynet med tre bindebændler, ved manchet, albue og underarm. Skjorten er syet uden rygstykke, som gør det nænsomt at klæde afdøde på.
Modellen er 73 cm lang.

(Kan bestilles i på efterspøgelse, længere leveringstid forventes)

Model B / Hvid
Hvid kraftig skjorte i 100% hør. Skjorten er syet med et glat forstykke og en let åben krave med to bløde bindebændler. Hen over hver skulder er der syet et bredt bærestykke samt lange åbne ærmer med klassiske manchetter. Ærmerne er forsynet med tre bindebændler, ved manchet, albue og underarm. Skjorten er syet uden rygstykke, som gør det nænsomt at klæde afdøde på.
Modellen er 87 cm lang.

Model B / Blå
Blå kraftig skjorte i 100% hør. Skjorten er syet med et glat forstykke og en let åben krave med to bløde bindebændler. Hen over hver skulder er der syet et bredt bærestykke samt lange åbne ærmer med klassiske manchetter. Ærmerne er forsynet med tre bindebændler, ved manchet, albue og underarm. Skjorten er syet uden rygstykke, som gør det nænsomt at klæde afdøde på.
Modellen er 87 cm lang. Foto på vej

(Kan bestilles på efterspøgelse, længere leveringstid forventes)

Pudebetræk:
100 % hør af samme materiale som Den sidste skjorte. Måske du ønsker at have din egen pude med i kisten, måske du vil brodere dine initialer eller et andet motiv på, måske du har andre personlige ønsker for puden. Pudebetrækket er syet efter de mål en standardkiste har. Puden medfølger ikke.
Mål 62×53 cm

Mindelapper:
Under tilskæring af Den sidste skjorte har vi syet små mindelapper af det stof der er klippet fra, i et forsøg på at introducere et sørgebind i nye klæder. Mindelappen forbinder os med både afdøde og med hinanden. Det er en måde at vise omverden, at man har mistet en man elskede. Mindelappen kan bæres synligt og virke invitere til samtale eller blot dele, at man er i sorg, men den kan også blot tage bo i en lomme, en bog eller andetsteds, man ønsker at mindes. Hver mindelap kommer i forskellig form afhængig af, hvilket afklip det er syet af. Fælles for dem alle er, at de har et lille knaphul. Mindelappen kan derfor sættes om en knap på skjorten, bindes omkring håndled eller bælte ved at bringe den ene ende gennem knaphullet.